hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Doetinchem

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Doetinchem? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Doetinchem? Je vind een handig overzicht met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Wij vergelijken de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Doetinchem. Onder andere bij de Lidl + Zeeman.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Deonlinedrogist.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Doetinchem?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Doetinchem centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Doetinchem (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsstraat 407005 ATDoetinchem
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistMeipoortstraat 166981 DKDoesburg
EtosHamburgerstraat 397001 AHDoetinchem
GammaHavenstraat 1387005 AGDoetinchem
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosDr. Huber Noodtstraat 27001 DWDoetinchem
HemaHamburgerstraat 237001 AHDoetinchem
ActionStationsstraat 487005 AKDoetinchem
BlokkerCatharinastraat 217001 BZDoetinchem
PrimeraHoutsmastraat 1657002 KDDoetinchem
WibraDr Huber Noodtstraat 27001 DWDoetinchem
ZeemanHamburgerstraat 477001 AHDoetinchem
Albert HeijnGroenestraat 786991 GHRheden
JumboAmbachtstraat 386971 BRBrummen
AldiSchouwburgplein 2247001 DJDoetinchem
LidlDr Huber Noodtstraat 937001 DVDoetinchem

Online kapjes bestellen februari 2023

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Doetinchem? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht vergelijk je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Rheden, Doesburg, Brummen, Rozendaal en Westervoort.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-doetinchem-7005

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Doetinchem. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De regering omschrijft dit als volgt:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Doetinchem? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek + oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Doetinchem?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.doetinchem.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 per stuk. Deze kosten je circa €0,85 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Doetinchem koop je vanaf plusminus €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen werkbaar. Dit soort maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Doetinchem Centrum, Wijk-Zuid, Wijk-West, Wijk-Oost, Wijk-Centrum, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie