hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Bernheze

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Bernheze? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website bekijk je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bernheze? Je vind hier adresgegevens van aanbieders uit jouw eigen omgeving. Blijf je liever thuis? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Bernheze. Bijvoorbeeld de Spar en HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en HBB24.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bernheze?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webshops groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Bernheze centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Bernheze (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Bunders 625467 JZVeghel
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosWiekslag 145461 KDVeghel
GammaPoort van Veghel 49205466 SBVeghel
KarweiBeversestraat 225431 SHVianen
PraxisPoort van Veghel 49245466 SBVeghel
XenosKorte Molenstraat 95431 DTCuijk
HemaHoofdstraat 365461 JGVeghel
ActionDe Kempen 625461 HLVeghel
BlokkerStadhuisplein 2455461 KRVeghel
PrimeraKalverstraat 25461 JLVeghel
WibraStadhuisplein 1235461 KRVeghel
ZeemanKorte Molenstraat 165431 DTCuijk
Albert HeijnCruijgenstraat 35469 BSErp
JumboDe Boekt 205463 HTVeghel
AldiVlas en Graan 1265461 KLVeghel
LidlDe Kempen 605461 HLVeghel

Online verkooppunten mei 2021

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Bernheze? Bij de online winkels profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder achterhaal je meerdere shops met een goed aanbod, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boekel en Gemert-Bakel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-bernheze-5472

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Bernheze. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Bernheze? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek of dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor brildragers.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Bernheze?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.bernheze.org/.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,20 per masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Bernheze kosten ongeveer €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen genoeg. Dit type maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie