hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Cuijk

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Cuijk? Momenteel zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Cuijk? Je vind een handig overzicht met retailers uit jouw eigen omgeving. Liever niet de deur uit? Geen probleem. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Cuijk. Onder andere bij de COOP of Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Internetdrogisterij.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Cuijk?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online is het aanbod groot. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Cuijk centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Cuijk (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKorte Molenstraat 75431 DTCuijk
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarktstraat 285401 GHUden
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiBeversestraat 225431 SHVianen
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosKorte Molenstraat 95431 DTCuijk
HemaMaasburg 65431 BRCuijk
ActionMaasburg 245431 BRCuijk
BlokkerKorte Molenstraat 225431 DTCuijk
PrimeraMaasburg 415431 BRCuijk
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanKorte Molenstraat 165431 DTCuijk
Albert HeijnSmidstraat 705431 BJCuijk
JumboPastoor Poellplein 95421 PLGemert
AldiKaneelstraat 385431 DZCuijk
LidlDukatendreef 275431 RNCuijk

De beste webwinkels mei 2021

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Cuijk? Bij de webwinkels vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder ontdek je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Boekel, Gemert-Bakel, Landerd, Uden en Grave.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-cuijk-5431

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Cuijk. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De regering omschrijft dit als volgt:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Cuijk? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek + oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor ouderen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Cuijk?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.cuijk.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Cuijk zijn iets duurder, zo’n €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen of textiel prima. Deze categorie maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie