hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Meierijstad

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Meierijstad? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: De regering is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Meierijstad? We bieden een lijstje met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Meierijstad. Bijvoorbeeld de Jumbo en Blokker.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Drogisterij.net.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Meierijstad?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn ruim verkrijgbaar bij de grotere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Meierijstad centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel vind je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Meierijstad (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMolenwieken 585461 KHVeghel
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosWiekslag 145461 KDVeghel
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiBeversestraat 225431 SHVianen
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosKorte Molenstraat 95431 DTCuijk
HemaHoofdstraat 365461 JGVeghel
ActionDe Kempen 625461 HLVeghel
BlokkerStadhuisplein 2455461 KRVeghel
PrimeraKalverstraat 25461 JLVeghel
WibraStadhuisplein 1235461 KRVeghel
ZeemanKorte Molenstraat 165431 DTCuijk
Albert HeijnStadhuisplein 65461 KSVeghel
JumboDe Boekt 205463 HTVeghel
AldiVlas en Graan 1265461 KLVeghel
LidlDe Kempen 605461 HLVeghel

Webshops vergelijken mei 2022

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Meierijstad? Bij de online aanbieders is er een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel bekijk je meerdere shops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boekel, Gemert-Bakel en Landerd.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-meierijstad-5464

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Meierijstad. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Meierijstad? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video wordt verdere uitleg gegeven. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Meierijstad?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.meierijstad.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Meierijstad zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen geaccepteerd. Deze maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Producten als lakens of een theedoek zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie