hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Stein

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Stein? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl lees je uitgebreide informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Stein? Je vind hier retailers bij jou in de buurt. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Stein. Denk aan de COOP & Blokker.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Stein?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Stein centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Stein (provincie Limburg) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRaadhuisplein 66171 JBStein
TrekpleisterGruizenstraat 226131 EHSittard
DA DrogistRomeinenstraat 2A6132 GNSittard
EtosRaadhuisplein 636171 JCStein
GammaEgelantier 26163 RBGeleen
KarweiSchoolstraat 276049 BMHerten
PraxisSint Wirosingel 1766042 KZRoermond
XenosUrsulinenplein 166101 DNEcht
HemaRaadhuisplein 346171 JCStein
ActionRingovenstraat 66163 HKGeleen
BlokkerRaadhuisplein 146171 JBStein
PrimeraRaadhuisplein 566171 JCStein
WibraRaadhuisplein 86171 JBStein
ZeemanAnsemburgstraat 126161 EVGeleen
Albert HeijnRijksweg Zuid 26161 BPGeleen
JumboOmphaliusplein 116171 ZZStein
AldiOmphaliusplein 86171 ZZStein
LidlIndustrieweg 156171 CNStein

Online winkels september 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Stein? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder vind je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal, Roerdalen en Roermond.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-stein-6171

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Stein. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Geen mondkapje kopen Stein? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een t-shirt en oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Stein?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentestein.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,10 per masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Stein zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel acceptabel. Deze categorie maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als lakens of een theedoek zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Stein, Elsloo, Urmond.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie