hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Maastricht

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Maastricht? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl tref je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Maastricht? Je vind een handig overzicht met aanbieders in de regio. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Maastricht, zoals de Spar + Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of HBB24.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Maastricht?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Maastricht centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Maastricht (provincie Limburg) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMalbergsingel 406218 AVMaastricht
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistGlacisweg 306212 BPMaastricht
EtosMalbergsingel 566218 AVMaastricht
GammaKastanjelaan 306217 SBMaastricht
KarweiSanderboutlaan 136181 DNElsloo
PraxisPorseleinstraat 1-A6216 BMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaBrusselsepoort 546216 CGMaastricht
ActionWethouder Sangersstraat 2066191 NABeek
BlokkerBrusselsepoort 146216 CEMaastricht
PrimeraClavecymbelstraat 546217 CVMaastricht
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanHerculeshof 196215 BDMaastricht
Albert HeijnBrusselsepoort 456216 CGMaastricht
JumboBrusselsepoort 196216 CEMaastricht
AldiMalbergsingel 546218 AVMaastricht
LidlHerculeshof 376215 BHMaastricht

De beste webwinkels september 2021

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Maastricht? Op het internet profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht bekijk je uiteenlopende webshops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Beek, Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Leudal.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-maastricht-6218

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Maastricht. Zelf maken is ook een optie.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is enorm belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Maastricht? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een zakdoek of dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Maastricht?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeentemaastricht.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,00 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Maastricht koop je vanaf plusminus €8,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel goedgekeurd. Dit type maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Buitenwijk Zuidwest, Buitenwijk West, Buitenwijk Noordwest, Buitenwijk Oost, Buitenwijk Noordoost, Buitenwijk Zuidoost.

Plaats een reactie