hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Epe

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Epe? Vanaf deze zomer moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Epe? Je vind hier verkooppunten die dichtbij zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Epe. Onder andere bij de Jumbo en HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Zalando.nl + HBB24.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Epe?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook online groeit het aanbod snel. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Epe centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Epe (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKroonplein 228151 AZLemelerveld
TrekpleisterHerenstraat 268102 CPRaalte
DA DrogistMarktstraat 18141 GAHeino
EtosDorpsstraat 458071 BXNunspeet
Gammade Meent 198161 ZNEpe
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisGalvaniweg 48071 SCNunspeet
XenosDorpsstraat 98071 BWNunspeet
HemaLangstraat 328131 BCWijhe
ActionMarktstraat 228141 GCHeino
BlokkerDorpsstraat 508071 BZNunspeet
PrimeraLangstraat 438131 BAWijhe
WibraSint Martinusplein 48161 EDEpe
ZeemanHerenstraat 58102 CNRaalte
Albert HeijnSint Martinusplein 88161 EDEpe
JumboGruttersplein 158161 HNEpe
AldiRatelplein 28161 HMEpe
LidlMeidoornplein 578091 JZWezep

Online maskers kopen februari 2023

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Epe? Bij de webshops profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht achterhaal je uiteenlopende webshops met veel keuze, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Olst-Wijhe, Raalte, Oldebroek, Elburg en Nunspeet.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-epe-8161

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Epe. Zelf maken is ook een optie.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Epe? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Epe?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.epe.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,80 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Epe zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Dit soort maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie