hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Geertruidenberg

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Geertruidenberg? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal tref je handige info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Geertruidenberg? Je vind hier adresgegevens van aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Geertruidenberg. Denk aan de COOP + Blokker.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Geertruidenberg?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online heb je genoeg keuze. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Geertruidenberg centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Geertruidenberg (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarktstraat 34921 BEMade
TrekpleisterArkendonk 224907 XTOosterhout
DA DrogistKoestraat 14931 CPGeertruidenberg
EtosNieuwstraat 1044921 CZMade
GammaOostpolderweg 24907 DZOosterhout
KarweiMeerstoel 34904 SVOosterhout
PraxisEsdoornlaan 244902 TPOosterhout
XenosKerkstraat 174901 JEOosterhout
HemaMarktstraat 274921 BEMade
ActionMeerstoel 84904 SVOosterhout
BlokkerMarktstraat 394921 BEMade
PrimeraArendshof 74901 LGOosterhout
WibraArendshof 664901 LHOosterhout
ZeemanMarktstraat 344921 BGMade
Albert HeijnNieuwstraat 1044921 CZMade
JumboPastoor van Hooijdonklaan 34926 CGLage Zwaluwe
AldiStationsstraat 424921 ADMade
LidlZuiderhout 1114904 AWOosterhout

Webshops vergelijken mei 2021

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Geertruidenberg? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder vergelijk je enkele betrouwbare webwinkels met veel keuze, goedkope prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Drimmelen, Oosterhout, Zundert, Etten-Leur en Alphen-Chaam.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-geertruidenberg-4931

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Geertruidenberg. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Geertruidenberg? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een zakdoek & oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor de horeca.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Geertruidenberg?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.geertruidenberg.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Geertruidenberg zijn iets duurder, zo’n €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel geoorloofd. Deze categorie maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie