hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Kerkrade

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Kerkrade? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Kerkrade? Je treft hier een lijst met winkels bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Kerkrade. Denk aan de PLUS & Zeeman.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com en Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Kerkrade?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet is er een enorm assortiment. Vaak betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Kerkrade centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Kerkrade (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOrlandopassage 196461 AMKerkrade
TrekpleisterSchildstraat 476446 TABrunssum
DA DrogistKerkstraat 536441 BBBrunssum
EtosNiersprinkstraat 26461 ASKerkrade
GammaPijler 386446 AXBrunssum
KarweiHavikweg 66374 AZLandgraaf
PraxisPijler 376446 AXBrunssum
XenosCoriocenter 466411 LXHeerlen
HemaNiersprinkstraat 36461 ANKerkrade
ActionKerkstraat 956441 BCBrunssum
Blokkert Winkelcentrum 106441 BZBrunssum
PrimeraWannerstraat 156413 EVHeerlen
WibraOrlandopassage 216461 AMKerkrade
ZeemanNiersprinkstraat 46461 ASKerkrade
Albert HeijnKennedylaan 906441 JGBrunssum
JumboMarkt 206438 HBOirsbeek
AldiKennedylaan 926441 JGBrunssum
LidlSchildstraat 546444 XMBrunssum

Online verkooppunten februari 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Kerkrade? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder tref je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-kerkrade-6465

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn voldoende winkels in en rondom Kerkrade. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Kerkrade? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een t-shirt + stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: FFP-maskers.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Kerkrade?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.kerkrade.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. Deze kosten je circa €1,10 per masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Kerkrade koop je vanaf plusminus €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel genoeg. Dit type maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Kerkrade-West, Kerkrade-Oost, Kerkrade-Noord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie