hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Goirle

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Goirle? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina check je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Goirle? Wij tonen een tabel met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Wij tonen de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Goirle. Bijvoorbeeld de Dekamarkt + HEMA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Conrad.nl of Deweegschaal.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Goirle?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij verschillende supers, apotheken en drogisterijen. Ook online is het aanbod groot. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Goirle centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder check je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Goirle (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Hovel 405051 NRGoirle
TrekpleisterDe Hovel 475051 NRGoirle
DA DrogistDe Hovel 355051 NRGoirle
EtosDe Hovel 145051 NPGoirle
GammaRingbaan Zuid 3705022 GTilburg
KarweiEdisonstraat 75051 DSGoirle
PraxisBrakman 805047 SWTilburg
XenosHeyhoefpromenade 585043 RMTilburg
HemaDe Hovel 475051 NRGoirle
ActionDaniël Josephus Jittastraat 85042 MXTilburg
BlokkerHeyhoefpromenade 1015043 RBTilburg
PrimeraHeyhoefpromenade 525043 RMTilburg
WibraJacques Oppenheimstraat 75042 NMTilburg
ZeemanDe Hovel 35051 NPGoirle
Albert HeijnKoningsschild 115051 TTGoirle
JumboHeyhoefpromenade 115043 RATilburg
AldiWethouder de Brouwerstraat 335051 SJGoirle
LidlAaBe-straat 15021 AVTilburg

De beste webwinkels mei 2021

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Goirle? Online heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel bekijk je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Tilburg, Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout en Zundert.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-goirle-5052

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Goirle. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Goirle? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een t-shirt + stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Goirle?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.goirle.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Goirle koop je vanaf plusminus €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel werkbaar. Dit soort maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geaccepteerd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Goirle-Centrum, Grobbendonck, De Groote Akkers, De Hoge Wal, Abcoven, Wildackers, ‘t Ven, De Boschkens, De Hellen, De Nieuwe Erven, Hoogeind, Sportpark Van den Wildenberg, Bedrijventerrein Tijvoort, Verspreide huizen Goirle, Riel, Bedrijventerrein Riel, Sportpark De Krim, Verspriede huizen Riel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie