hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Tilburg

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Tilburg? Momenteel mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina check je handige info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Tilburg? Wij tonen een tabel met aanbieders die dichtbij zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Tilburg. Onder andere bij de Albert Heijn + DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl en HBB24.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Tilburg?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers vind je bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Tilburg centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder bekijk je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Tilburg (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAaBe-straat 25021 AVTilburg
TrekpleisterKorvelseweg 1165025 JKTilburg
DA DrogistKoestraat 14931 CPGeertruidenberg
EtosWagnerplein 535011 LRTilburg
GammaRingbaan Zuid 3705022 GTilburg
KarweiVon Suppestraat 355011 ETilburg
PraxisRingbaan-Zuid 75021 AATilburg
XenosAabe-straat 27A5021AVTilburg
HemaWagnerplein 745011 LRTilburg
ActionWagnerplein 1135011 LRTilburg
BlokkerAaBe-straat 275021 AVTilburg
PrimeraAaBe-straat 75021 AVTilburg
WibraBesterdring 965014 HMTilburg
ZeemanBesterdring 615014 HHTilburg
Albert Heijnhet Anker 74941 RGRaamsdonksveer
JumboBoterpolderlaan 114941 ZLRaamsdonksveer
AldiStationsstraat 424921 ADMade
LidlAaBe-straat 15021 AVTilburg

Webshops vergelijken mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Tilburg? Bij de webshops is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht vind je meerdere shops met een ruim aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout, Zundert en Etten-Leur.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-tilburg-5026

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Tilburg. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Tilburg? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek of dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Tilburg?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.tilburg.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,90 per masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Tilburg zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel geaccepteerd. Dit soort maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude lakens of een theedoek zijn goed.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie