hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Haaren

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Haaren? Vanaf deze zomer moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Haaren? Je treft hier een lijst met verkooppunten in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Haaren, zoals de COOP + Action.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Zalando.nl + Degezondheidslijn.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Haaren?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij de grotere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet is er een enorm assortiment. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Haaren centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Haaren (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDriehoeven 705076 BJHaaren
TrekpleisterDe Hovel 475051 NRGoirle
DA DrogistTongerloplein 175071 CXUdenhout
EtosDorpsstraat 305061 HLOisterwijk
GammaRingbaan Zuid 3705022 GTilburg
KarweiSprendlingenpark 485061 JVOisterwijk
PraxisSprendlingenpark 445061 JVOisterwijk
XenosHeyhoefpromenade 585043 RMTilburg
HemaDe Lind 35061 HSOisterwijk
ActionDaniël Josephus Jittastraat 85042 MXTilburg
BlokkerDorpsstraat 265061 HLOisterwijk
PrimeraHeyhoefpromenade 525043 RMTilburg
WibraJacques Oppenheimstraat 75042 NMTilburg
ZeemanDorpsstraat 225061 HLOisterwijk
Albert HeijnMgr Bekkersplein 35076 AZHaaren
JumboRootven 385066 AXMoergestel
AldiTongerloplein 195071 CXUdenhout
LidlGemullehoekenweg 295061 MBOisterwijk

Online kapjes bestellen mei 2021

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Haaren? Bij de webwinkels profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hieronder achterhaal je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Oisterwijk, Goirle, Tilburg, Geertruidenberg en Drimmelen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-haaren-5076

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Haaren. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. De regering omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Haaren? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Haaren?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.haaren.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,10 per masker. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Haaren kosten ongeveer €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen voldoende. Dit soort maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Oude theedoeken of lakens zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie