hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Oisterwijk

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Oisterwijk? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina verzamel je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oisterwijk? Je treft hier een lijst met aanbieders in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Oisterwijk. Onder andere bij de Lidl + Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com en Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oisterwijk?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Oisterwijk centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Oisterwijk (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 245061 HLOisterwijk
TrekpleisterDe Hovel 475051 NRGoirle
DA DrogistEikenbosch 125056 GBBerkel-enschot
EtosDorpsstraat 305061 HLOisterwijk
GammaRingbaan Zuid 3705022 GTilburg
KarweiSprendlingenpark 485061 JVOisterwijk
PraxisSprendlingenpark 445061 JVOisterwijk
XenosHeyhoefpromenade 585043 RMTilburg
HemaDe Lind 35061 HSOisterwijk
ActionDaniël Josephus Jittastraat 85042 MXTilburg
BlokkerDorpsstraat 265061 HLOisterwijk
PrimeraHeyhoefpromenade 525043 RMTilburg
WibraJacques Oppenheimstraat 75042 NMTilburg
ZeemanDorpsstraat 225061 HLOisterwijk
Albert HeijnDorpsstraat 345061 HLOisterwijk
JumboEikenbosch 175056 GBBerkel-enschot
AldiWethouder de Brouwerstraat 335051 SJGoirle
LidlGemullehoekenweg 295061 MBOisterwijk

Online verkooppunten mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Oisterwijk? Via internet heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij tref je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, scherpe prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Goirle, Tilburg, Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-oisterwijk-5062

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Oisterwijk. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Oisterwijk? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een kussensloop en stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Advies: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Oisterwijk?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.oisterwijk.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,10 per masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Oisterwijk kosten ongeveer €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen goedgekeurd. Dit type maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Oude zakdoeken of t-shirts zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ‘t Westend / ‘t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie