hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Lijnden

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Lijnden? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze website verzamel je handige info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lijnden? Je vind hier winkels uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Lijnden. Onder andere bij de COOP en Trekpleister.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lijnden?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Lijnden centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLorentzplein 431171 BBBadhoevedorp
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosSloterweg 1211171 CLBadhoevedorp
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionZeestraat 211131 ZDVolendam
BlokkerSloterweg 1171171 CKBadhoevedorp
PrimeraDennenlaan 501161 CSZwanenburg
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanSloterweg 971171 CHBadhoevedorp
Albert HeijnZeemanlaan 21171 BDBadhoevedorp
JumboNieuwe Gouw 31121 GWLandsmeer
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlLorentzplein 311171 BBBadhoevedorp

Online maskers kopen augustus 2022

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Lijnden? Bij de webwinkels is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder achterhaal je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg, Marken en Uitdam.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lijnden-1175

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Lijnden. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 14 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Lijnden? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop of oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Lijnden?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Lijnden zijn wat duurder, c.a. €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen goed. Dit type maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie