hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Tholen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Tholen? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je nuttige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Tholen? We bieden een lijstje met retailers in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Tholen, zoals de PLUS & Xenos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Zalando.nl of Plein.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Tholen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er een enorm assortiment. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Tholen centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel bekijk je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Tholen (provincie Zeeland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 244691 CETholen
TrekpleisterBlauwstraat 794651 GBSteenbergen
DA DrogistRaadhuisstraat 944631 NHHoogerheide
EtosMarkiezaatsweg 74615 PABergen op Zoom
GammaKruisakkers 114613 BVBergen op Zoom
KarweiHoutzagerij 44651 SNSteenbergen
PraxisVan Konijnenburgweg 214611 HKBergen op Zoom
XenosSt. Josephstraat 414611 MKBergen Op Zoom
HemaDorpsstraat 704661 HRHalsteren
ActionRaadhuisplein 254671 DADinteloord
BlokkerVan Konijnenburgweg 614612 PLBergen op Zoom
PrimeraDorpsstraat 624661 HRHalsteren
WibraAntwerpsestraatweg 1004615 AVBergen op Zoom
ZeemanBlauwstraat 534651 GBSteenbergen Nb
Albert HeijnTerreplein 44691 AATholen
JumboFloraplein 24651 NCSteenbergen
AldiTerreplein 84691 AATholen
LidlNijverheidsweg 84661 VMHalsteren

Online verkooppunten juni 2023

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Tholen? Via internet is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder achterhaal je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst en Terneuzen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-tholen-4691

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Tholen. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 5 juni 2023. Liever geen mondkapje kopen Tholen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een kussensloop + oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Tholen?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.tholen.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Tholen zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen goed. Deze maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie