hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Roosendaal

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Roosendaal? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina tref je nuttige info info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Roosendaal? Je vind hier winkels bij jou in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Roosendaal, zoals de Jumbo + Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Roosendaal?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn voorradig bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Roosendaal centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Roosendaal (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRoselaar 104701 BCRoosendaal
TrekpleisterNieuwe Markt 414701 ACRoosendaal
DA DrogistRaadhuisstraat 944631 NHHoogerheide
EtosRoselaar 54701 BARoosendaal
GammaKruisakkers 114613 BVBergen op Zoom
KarweiBorchwerf 8-A4704 RGRoosendaal
PraxisLaan van Belgie 53-B4701 CJRoosendaal
XenosRoselaar 45A4701 BBRoosendaal
HemaRoselaar 34701 BARoosendaal
ActionBoulevard 1184701 EZRoosendaal
BlokkerVan Konijnenburgweg 614612 PLBergen op Zoom
PrimeraRoselaar 294701 BBRoosendaal
WibraRoselaar 324701 BCRoosendaal
ZeemanNieuwe Markt 824701 AMRoosendaal
Albert HeijnLaan van Brabant 94701 BMRoosendaal
JumboRembrandtgalerij 1034703 GXRoosendaal
AldiBoulevard 1184701 EZRoosendaal
LidlNijverheidsweg 84661 VMHalsteren

Online verkooppunten mei 2021

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Roosendaal? Via internet vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht ontdek je meerdere shops met veel keuze, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Tholen, Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Hulst.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-roosendaal-4705

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Roosendaal. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Roosendaal? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Roosendaal?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.roosendaal.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,00 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Roosendaal zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen geoorloofd. Deze maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie