hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Steenbergen

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Steenbergen? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal vind je belangrijke info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Steenbergen? Je treft hier een lijst met winkels in de regio. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Steenbergen. Onder andere bij de Aldi en Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Steenbergen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Steenbergen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je populaire lokale retailers rondom de gemeente Steenbergen (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKaaistraat 284651 BNSteenbergen
TrekpleisterBlauwstraat 794651 GBSteenbergen
DA DrogistRaadhuisstraat 944631 NHHoogerheide
EtosMarkiezaatsweg 74615 PABergen op Zoom
GammaKruisakkers 114613 BVBergen op Zoom
KarweiHoutzagerij 44651 SNSteenbergen
PraxisVan Konijnenburgweg 214611 HKBergen op Zoom
XenosSt. Josephstraat 414611 MKBergen Op Zoom
HemaBlauwstraat 584651 GDSteenbergen
ActionHof van Holland 134631 VZHoogerheide
BlokkerVan Konijnenburgweg 614612 PLBergen op Zoom
PrimeraKaaistraat 494651 BMSteenbergen
WibraAntwerpsestraatweg 1004615 AVBergen op Zoom
ZeemanBlauwstraat 534651 GBSteenbergen Nb
Albert HeijnLindenburghlaan 14651 TMSteenbergen
JumboFloraplein 24651 NCSteenbergen
AldiWestdam 814651 BESteenbergen
LidlBurgemeester van Loonstraat 724651 CESteenbergen

Webshops vergelijken mei 2021

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Steenbergen? Via internet zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder vind je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen en Sluis.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-steenbergen-4651

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Steenbergen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Steenbergen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek & oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Steenbergen?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.steenbergen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,05 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Steenbergen zijn iets duurder, zo’n €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen goedgekeurd. Dit type maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Oude t-shirts of zakdoeken zijn goed.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie