hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Woensdrecht

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Woensdrecht? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Woensdrecht? Je treft hier een lijst met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Woensdrecht. Onder andere bij de Spar & Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Bol.com & Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Woensdrecht?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. In de regel betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Woensdrecht centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Woensdrecht (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRaadhuisstraat 1054631 NDHoogerheide
TrekpleisterNoordstraat 674531 GDTerneuzen
DA DrogistRaadhuisstraat 944631 NHHoogerheide
EtosMarkiezaatsweg 74615 PABergen op Zoom
GammaKruisakkers 114613 BVBergen op Zoom
KarweiMiddenweg 94631 STHoogerheide
PraxisVan Konijnenburgweg 214611 HKBergen op Zoom
XenosSt. Josephstraat 414611 MKBergen Op Zoom
HemaRaadhuisstraat 784631 NHHoogerheide
ActionHof van Holland 134631 VZHoogerheide
BlokkerVan Konijnenburgweg 614612 PLBergen op Zoom
PrimeraHof van Holland 24631 VZHoogerheide
WibraAntwerpsestraatweg 1004615 AVBergen op Zoom
ZeemanRaadhuisstraat 1304631 NJHoogerheide
Albert HeijnDoelstraat 34631 RHHoogerheide
JumboRaadhuisstraat 874631 NCHoogerheide
AldiRaadhuisstraat 1304631 NJHoogerheide
LidlAntwerpsestraatweg 1004615 AVBergen Op Zoom

Online winkels mei 2021

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Woensdrecht? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vind je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen, Sluis en Noord-Beveland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-woensdrecht-4634

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Woensdrecht. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is enorm belangrijk. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Woensdrecht? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek en dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Woensdrecht?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.woensdrecht.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Woensdrecht kosten ongeveer €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel geoorloofd. Dit type maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn goedgekeurd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie