hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Twenterand

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Twenterand? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl bekijk je belangrijke informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Twenterand? Je vind hier retailers die dichtbij zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Twenterand, zoals de Jumbo + Wibra.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Groupdeal.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Twenterand?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Twenterand centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je verschillende lokale shops rondom de gemeente Twenterand (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWesteinde 297671 EKVriezenveen
TrekpleisterDe Höfte 27622 TLBorne
DA DrogistWesteinde 527671 CDVriezenveen
EtosStationsstraat 107641 BWWierden
GammaWoonboulevard 147606 JAAlmelo
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisGalvanistraat 37651 DHTubbergen
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaWesteinde 487671 CDVriezenveen
ActionWesteinde 487671 CDVriezenveen
BlokkerNijverdalsestraat 197642 AAWierden
PrimeraAlmeloseweg 87651 NGTubbergen
WibraNieuwe Kerkstraat 167622 LHBorne
ZeemanWesteinde 1057671 ELVriezenveen
Albert HeijnAnjelierstraat 37641 CDWierden
JumboKrijgerstraat 747671 XZVriezenveen
AldiWesteinde 317671 EKVriezenveen
LidlWesteinde 1237671 EMVriezenveen

De beste webwinkels december 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Twenterand? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de tabel hieronder ontdek je meerdere shops met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Tubbergen, Wierden, Borne, Almelo en Dinkelland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-twenterand-7676

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Twenterand. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Twenterand? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt en oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Twenterand?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.twenterand.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,90 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Twenterand koop je vanaf plusminus €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geaccepteerd. Dit soort maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie