hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Ommen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Ommen? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal vind je praktische informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ommen? Wij tonen een tabel met winkels uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Ommen, zoals de Spar of Xenos.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl & Degezondheidslijn.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ommen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Ommen centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder vind je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Ommen (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVarsenerstraat 57731 DCOmmen
TrekpleisterMarktstraat 107701 GTDedemsvaart
DA DrogistBrugstraat 247731 CTOmmen
EtosStationsstraat 107641 BWWierden
GammaWoonboulevard 147606 JAAlmelo
KarweiBalkerweg 17731 RXOmmen
PraxisGalvanistraat 37651 DHTubbergen
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaVarsenerstraat 167731 DCOmmen
ActionMarkt 497731 DBOmmen
BlokkerVarsenerpoort 147731 DEOmmen
PrimeraBermerstraat 87731 CZOmmen
WibraMarktstraat 197701 GTDedemsvaart
ZeemanBrugstraat 217731 CTOmmen
Albert HeijnHaven Noord 17731 GZOmmen
JumboMarkt 227731 DBOmmen
AldiSlagenweg 17731 TJOmmen
LidlSchurinkstraat 307731 GEOmmen

Online verkooppunten juli 2024

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Ommen? Bij de online aanbieders zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij check je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Dalfsen, Twenterand, Tubbergen, Wierden en Borne.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ommen-7731

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Ommen. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Ommen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop + stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Duurzame mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Ommen?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.ommen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 per masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Ommen koop je vanaf plusminus €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel prima. Deze categorie maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie