hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Dalfsen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Dalfsen? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Dalfsen? We bieden een lijstje met verkooppunten in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Dalfsen. Onder andere bij de Lidl & Trekpleister.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + Internetdrogisterij.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Dalfsen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook online is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Dalfsen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je verschillende lokale shops rondom de gemeente Dalfsen (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGrote Markt 457711 CZNieuwleusen
TrekpleisterMarktstraat 107701 GTDedemsvaart
DA DrogistBurg. Baron van Dedemstraat 27711 HVNieuwleusen
EtosStationsstraat 107641 BWWierden
GammaWoonboulevard 147606 JAAlmelo
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisGalvanistraat 37651 DHTubbergen
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaBurg.Backxlaan 3547711 ALNieuwleusen
ActionMarkt 297701 GWDedemsvaart
BlokkerBurg.Backxlaan 3357711 ADNieuwleusen
PrimeraJulianastraat 347701 GLDedemsvaart
WibraMarktstraat 197701 GTDedemsvaart
ZeemanJulianastraat 157701 GHDedemsvaart
Albert HeijnBurg.Backxlaan 3077711 ADNieuwleusen
JumboMarkt 327701 GWDedemsvaart
AldiGrote Markt 227711 CZNieuwleusen
LidlLangewijk 1547701 AJDedemsvaart

Webshops vergelijken december 2021

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Dalfsen? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht vind je meerdere shops met een ruim aanbod, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Twenterand, Tubbergen, Wierden, Borne en Almelo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-dalfsen-7720

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Dalfsen. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Dalfsen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Dalfsen?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.dalfsen.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,80 per masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Dalfsen kosten ongeveer €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Deze maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn prima.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie