hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Tubbergen

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Tubbergen? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal tref je uitgebreide informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Tubbergen? Je vind hier aanbieders uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Tubbergen. Bijvoorbeeld de Spar + Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Drogist.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Tubbergen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Tubbergen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht vind je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Tubbergen (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGrotestraat 467651 CJTubbergen
TrekpleisterDe Höfte 27622 TLBorne
DA DrogistNieuwe Markt 197622 DDBorne
EtosStationsstraat 107641 BWWierden
GammaWoonboulevard 147606 JAAlmelo
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisGalvanistraat 37651 DHTubbergen
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaGrotestraat 467651 CJTubbergen
ActionAnjelierstraat 17641 CDWierden
BlokkerNijverdalsestraat 197642 AAWierden
PrimeraAlmeloseweg 87651 NGTubbergen
WibraNieuwe Kerkstraat 167622 LHBorne
ZeemanBinnenhof 127642 GWWierden
Albert HeijnAnjelierstraat 37641 CDWierden
JumboDikkensweg 107641 CCWierden
AldiWaldeckstraat 67651 EETubbergen
LidlNijverdalsestraat 567642 AEWierden

Online winkels december 2021

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Tubbergen? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder ontdek je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Wierden, Borne, Almelo, Dinkelland en Losser.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-tubbergen-7651

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Tubbergen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Tubbergen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Advies: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Tubbergen?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.tubbergen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,20 per masker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Tubbergen koop je vanaf plusminus €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel voldoende. Deze categorie maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goed.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie