hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Heerde

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Heerde? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Echter: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website vind je waardevolle info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Heerde? Je vind een handig overzicht met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Heerde. Bijvoorbeeld de Aldi & Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Zalando.nl of Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Heerde?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers vind je bij de grotere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. Vaak gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Heerde centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je populaire plaatselijke winkels rondom de gemeente Heerde (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 428181 HSHeerde
TrekpleisterHerenstraat 268102 CPRaalte
DA DrogistDorpsstraat 618171 BMVaassen
EtosDorpsstraat 698171 BMVaassen
Gammade Meent 198161 ZNEpe
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisGalvaniweg 48071 SCNunspeet
XenosDorpsstraat 98071 BWNunspeet
HemaDorpsstraat 128181 HPHeerde
ActionKamperzijweg 68181 NCHeerde
BlokkerDorpsstraat 518171 BLVaassen
PrimeraDorpsstraat 348181 HSHeerde
WibraDorpsstraat 458181 HNHeerde
ZeemanHoofdstraat 1028162 ANEpe
Albert HeijnHoutzagersstraat 68171 CWVaassen
JumboStationsstraat 298181 CWHeerde
AldiZwolseweg 198181 AAHeerde
LidlMeidoornplein 578091 JZWezep

Online verkooppunten augustus 2022

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Heerde? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder vind je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Epe, Olst-Wijhe, Raalte, Oldebroek en Elburg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-heerde-8181

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Heerde. Zelf maken is ook een optie.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Heerde? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Heerde?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.heerde.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,80 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Heerde kosten ongeveer €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen of textiel werkbaar. Dit soort maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve dekbedovertrekken of kussenslopen zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Heerde, Wapenveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie