hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Heeze-Leende

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Heeze-Leende? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl lees je uitgebreide informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Heeze-Leende? We bieden een lijstje met winkels bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Heeze-Leende. Onder andere bij de Dekamarkt en Action.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Zalando.nl en Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Heeze-Leende?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online groeit het aanbod snel. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Heeze-Leende centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Heeze-Leende (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKapelstraat 1065591 HHHeeze
TrekpleisterWillibrorduslaan 355552 HAValkenswaard
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosDen Hof 185582 JZWaalre
GammaKuilenhurk 75521 ENEersel
KarweiDe Vest 745555 XPValkenswaard
PraxisIndustrieweg 7-A5527 AJHapert
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaKapelstraat 1145591 HDHeeze
ActionBurgemeester Mollaan 525582 CKWaalre
BlokkerHof 45571 CCBergeijk
PrimeraElsenhof 45571 LABergeijk
WibraHandwerkstraat 195554 HPValkenswaard
ZeemanHandwerkstraat 85554 HPValkenswaard
Albert HeijnKapelstraat 695591 HDHeeze
JumboHortensialaan 25582 CLWaalre
AldiBurgemeester Magneestraat 575571 HCBergeijk
LidlDe Bus 45581 GPWaalre

De beste webwinkels mei 2021

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Heeze-Leende? Op het internet is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder achterhaal je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Waalre, Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden en Bladel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-heeze-leende-5591

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Heeze-Leende. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Heeze-Leende? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een zakdoek + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Heeze-Leende?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.heeze-leende.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,95 p/masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Heeze-Leende zijn wat duurder, c.a. €8,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Dit soort maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Producten als theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie