hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Waalre

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Waalre? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier vind je nuttige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Waalre? Je vind hier retailers uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Waalre. Bijvoorbeeld de Jumbo & Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en HBB24.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Waalre?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook online groeit het aanbod snel. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Waalre centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder check je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Waalre (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDen Hof 945582 JZWaalre
TrekpleisterWillibrorduslaan 355552 HAValkenswaard
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosDen Hof 185582 JZWaalre
GammaKuilenhurk 75521 ENEersel
KarweiDe Vest 745555 XPValkenswaard
PraxisIndustrieweg 7-A5527 AJHapert
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaHof 365571 CCBergeijk
ActionBurgemeester Mollaan 525582 CKWaalre
BlokkerHof 45571 CCBergeijk
PrimeraElsenhof 45571 LABergeijk
WibraHandwerkstraat 195554 HPValkenswaard
ZeemanHandwerkstraat 85554 HPValkenswaard
Albert HeijnDe Bus 385581 GPWaalre
JumboHortensialaan 25582 CLWaalre
AldiBurgemeester Magneestraat 575571 HCBergeijk
LidlDe Bus 45581 GPWaalre

Online kapjes bestellen mei 2021

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Waalre? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder vind je meerdere shops met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel en Eersel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-waalre-5582

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Waalre. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Waalre? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Waalre?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.waalre.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Waalre zijn wat duurder, c.a. €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel goed. Deze categorie maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Waalre.

Plaats een reactie