hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Hellendoorn

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Hellendoorn? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website bekijk je bruikbare informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hellendoorn? Je vind hier adresgegevens van winkels in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Hellendoorn. Bijvoorbeeld de Aldi & DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Amazon.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hellendoorn?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet heb je genoeg keuze. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Hellendoorn centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht vind je populaire lokale winkels rondom de gemeente Hellendoorn (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKuperserf 657443 HDNijverdal
TrekpleisterDorpsstraat 637447 CPHellendoorn
DA DrogistImkersplaats 77328 CGApeldoorn
EtosKeizerserf 97442 MGNijverdal
GammaIndustrieweg 397442 CVNijverdal
KarweiWeseperstraat 77416 BGDeventer
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosDe Eglantier 1347329 DDApeldoorn
HemaLange Bisschopstraat 567411 KNDeventer
ActionSmidsweg 97441 EJNijverdal
BlokkerWillem-Alexanderstraat 26287442 MANijverdal
PrimeraDorpsstraat 227447 CRHellendoorn
WibraKeizerserf 217442 MGNijverdal
ZeemanHenry Dunantplein 107442 NJNijverdal
Albert HeijnDorpsstraat 487447 CTHellendoorn
JumboGrotestraat 1357443 BENijverdal
AldiGrotestraat 907443 BLNijverdal
LidlGrotestraat 747443 BKNijverdal

De beste webwinkels mei 2022

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Hellendoorn? Online is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder check je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Deventer, Voorst, Apeldoorn, Lochem en Bronckhorst.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hellendoorn-7447

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn voldoende winkels in en rondom Hellendoorn. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Hellendoorn? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een kussensloop & oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Hellendoorn?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.hellendoorn.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,90 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Hellendoorn zijn iets duurder, zo’n €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goed. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve theedoeken of lakens zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie