hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Deventer

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Deventer? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Deventer? We bieden een lijstje met winkels in de regio. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Deventer. Denk aan de Albert Heijn & Trekpleister.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Conrad.nl & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Deventer?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn verkrijgbaar bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Deventer centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je de grotere lokale shops rondom de gemeente Deventer (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKarel de Groteplein 367415 DHDeventer
TrekpleisterMercatorplein 997316 HKApeldoorn
DA DrogistImkersplaats 77328 CGApeldoorn
EtosKarel de Groteplein 207415 DHDeventer
GammaHannoverstraat 27418 BLDeventer
KarweiWeseperstraat 77416 BGDeventer
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosDe Eglantier 1347329 DDApeldoorn
HemaLange Bisschopstraat 567411 KNDeventer
ActionRijsterborgherweg 97412 VADeventer
BlokkerKarel de Groteplein 287415 DHDeventer
PrimeraKarel de Groteplein 267415 DHDeventer
WibraSmedenstraat 56607411 REDeventer
ZeemanBoxbergerweg 267412 BDDeventer
Albert HeijnJohannes van Vlotenlaan 17412 SBDeventer
JumboConstantijn Huygensstraat 27412 MHDeventer
AldiBeestenmarkt 37413 ZADeventer
LidlDeltaplein 157417 BGDeventer

Webshops vergelijken mei 2022

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Deventer? Via internet vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de tabel hieronder check je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Voorst, Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst en Zutphen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-deventer-7418

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Deventer. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Deventer? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek & stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Deventer?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.deventer.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 p/masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Deventer koop je vanaf plusminus €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel geaccepteerd. Dit soort maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Kwalitatieve t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie