hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Voorst

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Voorst? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website bekijk je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Voorst? Je vind hier adresgegevens van retailers uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Voorst. Bijvoorbeeld de Aldi of Wibra.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Voorst?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Voorst centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht ontdek je verschillende lokale winkels rondom de gemeente Voorst (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarktplein 387391 DZTwello
TrekpleisterMercatorplein 997316 HKApeldoorn
DA DrogistImkersplaats 77328 CGApeldoorn
EtosDorpsstraat 347391 DETwello
GammaLaan van Spitsbergen 1047336 AXApeldoorn
KarweiDijkgraafweg 57336 ATApeldoorn
PraxisKayersdijk 1097332 ANApeldoorn
XenosDe Eglantier 1347329 DDApeldoorn
HemaMarktplein 577391 DHTwello
ActionMaasstraat 207333 JHApeldoorn
Blokkervan Ghentstraat 107391 CRTwello
PrimeraStationsstraat 47391 EKTwello
WibraAdelaarslaan 1287331 GJApeldoorn
ZeemanMarktstraat 87391 DETwello
Albert HeijnDorpsstraat 287391 DETwello
JumboDuistervoordseweg 117391 CATwello
AldiDuistervoordseweg 227391 CDTwello
LidlKanaal Noord 217311 PKApeldoorn

Online kapjes bestellen mei 2022

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Voorst? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst, Zutphen en Berkelland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-voorst-7395

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Voorst. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Voorst? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een zakdoek + stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Voorst?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.voorst.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Voorst koop je vanaf plusminus €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel genoeg. Deze maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als lakens of een theedoek zijn genoeg.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie