hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Stitswerd

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Stitswerd? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina vind je waardevolle info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Stitswerd? Wij tonen een tabel met winkels bij jou in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Stitswerd. Bijvoorbeeld de COOP & Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Stitswerd?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij de grotere supers, apotheken en drogisterijen. Ook online is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Stitswerd centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder bekijk je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Het Hogeland (provincie Groningen) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBlink 19981 AJUithuizen
TrekpleisterLandstraat 359934 BHDelfzijl
DA DrogistOranjeweg 99934 BBDelfzijl
EtosObergon 119951 HLWinsum
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiBorgweg 161-A9936 EPFarmsum
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaHoofdstraat-Oost 379981 AGUithuizen
ActionBlink 229981 AJUithuizen
BlokkerHoofdstraat-Oost 239981 AGUithuizen
PrimeraOosterstraat 39981 CNUithuizen
WibraLandstraat 629934 BPDelfzijl
ZeemanHavenweg 19981 JNUithuizen
Albert HeijnHoofdstraat-Oost 99981 AGUithuizen
JumboOosterstraat 29981 CPUithuizen
AldiMolenerf 119981 EAUithuizen
LidlMolenerf 99981 EAUithuizen

Online verkooppunten mei 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Stitswerd? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij tref je uiteenlopende webshops met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens, Toornwerd en Westerwijtwerd.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-stitswerd-9999

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Stitswerd. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Stitswerd? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Stitswerd?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.hethogeland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €1,20 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Stitswerd zijn iets duurder, zo’n €8,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel goed. Dit soort maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Producten als lakens of een theedoek zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West, Wijk-Oost.

Plaats een reactie