hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Hilvarenbeek

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Hilvarenbeek? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina tref je nuttige info info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hilvarenbeek? We bieden een lijstje met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Blijf je liever thuis? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Hilvarenbeek. Bijvoorbeeld de Jumbo of Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl en Internetdrogisterij.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hilvarenbeek?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webshops is het aanbod groot. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Hilvarenbeek centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je een aantal lokale shops rondom de gemeente Hilvarenbeek (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDiessenseweg 315081 AEHilvarenbeek
TrekpleisterDe Hovel 475051 NRGoirle
DA DrogistTongerloplein 175071 CXUdenhout
EtosDorpsstraat 305061 HLOisterwijk
GammaRingbaan Zuid 3705022 GTilburg
KarweiSprendlingenpark 485061 JVOisterwijk
PraxisSprendlingenpark 445061 JVOisterwijk
XenosHeyhoefpromenade 585043 RMTilburg
HemaGelderstraat 185081 ACHilvarenbeek
ActionDaniël Josephus Jittastraat 85042 MXTilburg
BlokkerDorpsstraat 265061 HLOisterwijk
PrimeraDoelenstraat 25081 CLHilvarenbeek
WibraJacques Oppenheimstraat 75042 NMTilburg
ZeemanDorpsstraat 225061 HLOisterwijk
Albert HeijnGelderstraat 525081 ACHilvarenbeek
JumboHilverstraat 995081 AVHilvarenbeek
AldiBloemenstraat 115081 CRHilvarenbeek
LidlGemullehoekenweg 295061 MBOisterwijk

Online verkooppunten mei 2021

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Hilvarenbeek? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder ontdek je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Haaren, Oisterwijk, Goirle, Tilburg en Geertruidenberg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-hilvarenbeek-5081

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Hilvarenbeek. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Hilvarenbeek? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Hilvarenbeek?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.hilvarenbeek.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,95 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Hilvarenbeek zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel goed. Dit soort maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie