hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Beste bloeddrukmeter kopen

Dat je bloeddruk niet te hoog of te laag moet zijn, weet iedereen. Als je jarenlang met een hoge bloeddruk blijft rondlopen, maak je namelijk kans op een hartinfarct. Als je bovendien te laat begint met het innemen van medicijnen tegen de bloeddruk, dan kan het zijn dat je bloeddruk niet meer te behandelen is. Het is dan ook zeer aan te raden om zo nu en dan te meten of je bloeddruk op peil is. Een handig manier om te meten of je bloeddruk op een juist peil is, is natuurlijk door het kopen van een bloeddrukmeter.

Hoe werkt je bloeddruk?

Allereerst is het goed om te weten hoe de bloeddruk in je lichaam ongeveer wordt geregeld. Dit is echter wel een vrij ingewikkeld proces, dus proberen we het wat gesimplificeerd uit te leggen. Het komt er in het klein namelijk op neer dat je hart pompt en hierdoor bloed door je aderen stroomt. Dit pompen heeft een bepaald ritme, ook wel het hartritme. De bloeddruk is vervolgens niets meer dan de kracht waarmee het hart het bloed rondpompt. Als het lichaam de bloeddruk niet op het juiste peil kan houden, dan kan er een hoge of lage bloeddruk ontstaan. Voor je gezondheid is het dan ook niet goed om een te hoge of lage bloeddruk te hebben.

Werking van een bloeddrukmeter

Het is daarom verstandig om zo nu en dan je bloeddruk te testen. De eerste stap die je hiervoor zet is het kopen van een bloeddrukmeter. Met een bloeddrukmeter meet je op een gemakkelijke manier je bloeddruk. De bloeddrukmeter is een gemakkelijk te gebruiken meetinstrument. Bij de meeste elektronische bloeddrukmeters hoef je in feite alleen maar op een knopje te drukken. Dan start de meting automatisch en vult de manchet zich met lucht. Dit proces gaat door totdat de manchet strak om je bovenarm of pols zit. In 30 seconden tijd stroomt de lucht weer uit de manchet en noteert de bloeddrukmeter je bloeddruk op het scherm.

Verschillende soort bloeddrukmeters vergelijken

Er zijn verschillen tussen bloeddrukmeters voor je bovenarm en pols. Het zijn beide goede meetinstrumenten, maar wees je er bewust van dat als je een bloeddrukmeter voor je pols koopt, je je pols wel goed stil moet houden. Als je je pols beweegt, verstoor je de meting en kun je nogmaals een meting doen. Bij het kopen van bloeddrukmeters voor je bovenarm heb je dit probleem minder snel, omdat je bovenarm minder beweeglijk is.

Bloeddrukmeter koopgids

Als je je bloeddruk goed wil meten, kun je het beste op meerdere tijdstippen op dezelfde dag een meting doen. Neem hiervan het gemiddelde en je hebt de meest nauwkeurige meting van je bloeddruk. Je bloeddruk wordt namelijk tijdelijk beïnvloed door allerlei handelingen. Zo kan het drinken van een glas koffie al een klein effect hebben op je bloeddruk. Door meerdere metingen te doen, krijg je een beter beeld van je bloeddruk en sluit je toevallige factoren uit. Maar voor betrouwbare metingen doen is het als eerste belangrijk om een goede bloeddrukmeter te kopen. Eventueel kun je een filiaal van Coolblue, mediamarkt of een drogisterij bezoeken (in bijv. Groningen, Arnhem of Tilburg) voor meer informatie en het uitproberen van een slimme bloeddrukmeter met App (of met een smartwatch).