hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Beste thermometer kopen

Een infrarood thermometer meet de temperatuur van een oppervlak doormiddel van infrarood straling. Hiervoor is geen contact nodig. De infrarood thermometer hoeft alleen maar boven het te meten oppervlak te worden gehouden. Dit kan huid zijn om de lichaamstemperatuur te meten maar ook een ander oppervlak zoals bijvoorbeeld het asfalt van een snelweg. Iedere stof straalt namelijk infrarood uit. Wij volwassenen kunnen deze stralen niet waarnemen omdat ze voor het menselijk oog onzichtbaar zijn. De infrarood thermometer vangt ze echter probleemloos op en zet ze om in de door de gebruiker gewenste informatie, namelijk de temperatuur van een oppervlak.

Waar moet je op letten als je een infrarood thermometer wilt kopen?
Wil je een infrarood thermometer kopen dan is er een aantal factoren waarop je moet letten. Allereerst is de optische verhouding van belang. Dit zijn de meetoppervlakte en de meetafstand. Met een duurdere infrarood thermometer kun je op grotere afstand de temperatuur van een relatief klein oppervlak meten. Verder is het temperatuurbereik van belang. Wil je bijvoorbeeld de lichaamstemperatuur van mensen kunnen meten, dan is een bereik tussen de 35 en 42 graden voldoende. De temperatuur van de mens zal doorgaans tussen deze waarden liggen. Wil je de temperatuur van andere oppervlakken kunnen meten dan moet het temperatuurbereik van de infrarood thermometer dit natuurlijk wel aan kunnen. Dit is dus belangrijk bij de aanschaf.

Wat kan een infrarood thermometer?

Een infrarood thermometer kan voor ontelbare toepassingen worden gebruikt. Een controleur van de Voedsel- en Warenautoriteit kan een infrarood thermometer gebruiken om op de vrijmarkt te controleren of de temperatuur van aangeboden levensmiddelen niet te hoog is. Je kunt in je huis met een thermometer met infrarood techniek controleren of er plaatsen in huis zijn waar de muren kouder worden dan elders. Deze zou je eventueel kunnen isoleren. Heb je problemen met je auto en weet je niet precies wat er mis is? Met een infrarood thermometer kun je eenvoudig controleren of bepaalde onderdelen onevenredig warm worden en of daar wellicht het probleem zit. Zo zijn er nog tientallen toepassingen te bedenken voor een infrarood thermometer (ook zeer geschikt voor kinderen).

Thermometers vergelijken

Wil je een infrarood thermometer kopen, dan is het belangrijk te weten waarvoor je deze wilt gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk handig te weten in welke prijsklasse je een infrarood thermometer zoekt. De duurdere apparaten kunnen natuurlijk meer, maar wie weet heb je deze extra functies niet nodig. Alles valt of staat met het maken van de juiste keuze. Je kunt eventueel ook een drogist of elektronicazaak bezoeken in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Het personeel kan je daar adviseren over de verschillende modellen.