hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Leiden

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Leiden? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website bekijk je bruikbare informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Leiden? Je treft hier een lijst met retailers in de buurt. Blijf je liever thuis? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Leiden. Bijvoorbeeld de Dekamarkt of Xenos.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl & Deweegschaal.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Leiden?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Leiden centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Leiden (provincie Zuid-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlein 282291 CCWateringen
TrekpleisterLangegracht 32312 NVLeiden
DA DrogistHerenstraat 432282 BPRijswijk Zh
EtosKopermolen 322317 PBLeiden
GammaFlevoweg 12318 BZLeiden
KarweiAmbachtsweg 192222 AHKatwijk
PraxisKeyserswey 342201 CWNoordwijk
XenosHaarlemmerstraat 170a2312 GGLeiden
HemaBergmolen 22317 NXLeiden
ActionPr Willem Alexander Prom 22284 DGRijswijk
BlokkerHaarlemmerstraat 1452312 DNLeiden
PrimeraKopermolen 72317 PALeiden
WibraBreestraat 1552311 CNLeiden
ZeemanKopermolen 312317 PALeiden
Albert HeijnHooigracht 852312 KPLeiden
JumboVliethof 62291 RXWateringen
AldiStationsplein 2302312 AKLeiden
LidlDr H.J. van Mooklaan 1332286 BCRijswijk

Online verkooppunten augustus 2022

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Leiden? Op het internet is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-leiden-2318

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Leiden. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Leiden? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Leiden?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.leiden.nlgemeent.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,80 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Leiden zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen geaccepteerd. Dit type maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Kwalitatieve lakens of een theedoek zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden-Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict, Stevenshofdistrict.

Plaats een reactie