hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Leiderdorp

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Leiderdorp? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je handige info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Leiderdorp? We bieden een lijstje met winkels in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Leiderdorp. Bijvoorbeeld de Jumbo of Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Conrad.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Leiderdorp?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Leiderdorp centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je een aantal lokale shops rondom de gemeente Leiderdorp (provincie Zuid-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlein 282291 CCWateringen
TrekpleisterKennedylaan 92324 ERLeiden
DA DrogistHerenstraat 432282 BPRijswijk Zh
EtosVan Diepeningenlaan 192352 KALeiderdorp
GammaLammenschansweg 1302321 JXLeiden
KarweiVlasbaan 172352 AHLeiderdorp
PraxisZijlbaan 322352 BNLeiderdorp
XenosHaarlemmerstraat 170a2312 GGLeiden
HemaLange Voort 22341 KAOegstgeest
ActionPr Willem Alexander Prom 22284 DGRijswijk
BlokkerLange Voort 212343 CAOegstgeest
PrimeraOmmevoort 102341 VVOegstgeest
WibraBreestraat 1552311 CNLeiden
ZeemanBevrijdingsplein 1042321 CVLeiden
Albert HeijnLaan van Ouderzorg 22352 HTLeiderdorp
JumboLange Voort 22341 KAOegstgeest
AldiStationsplein 2302312 AKLeiden
LidlBoerhaaveplein 32343 LTOegstgeest

Webshops vergelijken december 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Leiderdorp? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht vind je enkele erkende webshops met veel keuze, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Oegstgeest, Leiden, Westland, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-leiderdorp-2352

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Leiderdorp. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 10 december 2022. Liever geen mondkapje kopen Leiderdorp? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Leiderdorp?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.leiderdorp.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Leiderdorp koop je vanaf plusminus €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen prima. Deze categorie maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte t-shirts of zakdoeken zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid.

Plaats een reactie