hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Oegstgeest

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Oegstgeest? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal lees je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oegstgeest? Je vind hier verkooppunten bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Oegstgeest. Onder andere bij de Lidl + DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Zalando.nl & Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oegstgeest?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online heb je genoeg keuze. Normaal betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Oegstgeest centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Oegstgeest (provincie Zuid-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlein 282291 CCWateringen
TrekpleisterKennedylaan 92324 ERLeiden
DA DrogistHerenstraat 432282 BPRijswijk Zh
EtosLange Voort 22341 KAOegstgeest
GammaLammenschansweg 1302321 JXLeiden
KarweiAmbachtsweg 192222 AHKatwijk
PraxisZoeterwoudseweg 3-A2321 GLLeiden
XenosHaarlemmerstraat 170a2312 GGLeiden
HemaLange Voort 22341 KAOegstgeest
ActionPr Willem Alexander Prom 22284 DGRijswijk
BlokkerBevrijdingsplein 942321 CVLeiden
PrimeraOmmevoort 102341 VVOegstgeest
WibraBreestraat 1552311 CNLeiden
ZeemanBevrijdingsplein 1042321 CVLeiden
Albert HeijnTerweeplein 32341 CZOegstgeest
JumboLange Voort 22341 KAOegstgeest
AldiStationsplein 2302312 AKLeiden
LidlVijf Meiplein 152321 BNLeiden

De beste webwinkels december 2022

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Oegstgeest? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel bekijk je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Leiden, Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oegstgeest-2341

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Oegstgeest. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zaterdag 10 december 2022. Liever geen mondkapje kopen Oegstgeest? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een t-shirt + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het onderstaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Stof kopen voor mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Oegstgeest?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.oegstgeest.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. Deze kosten je circa €0,75 per masker. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Oegstgeest zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve t-shirts of zakdoeken zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Oegstgeest.

Plaats een reactie