hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Dongen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Dongen? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Dongen? Je vind hier verkooppunten in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Dongen. Denk aan de Dekamarkt & Etos.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl + Plein.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Dongen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij verschillende supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Dongen centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je de grotere plaatselijke shops rondom de gemeente Dongen (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoge Ham 1535104 JEDongen
TrekpleisterDe Hovel 475051 NRGoirle
DA DrogistLooiersplein 275104 GPDongen
EtosHoge Ham 1495104 JEDongen
GammaRingbaan Zuid 3705022 GTilburg
KarweiSprendlingenpark 485061 JVOisterwijk
PraxisSprendlingenpark 445061 JVOisterwijk
XenosHeyhoefpromenade 585043 RMTilburg
HemaHoge Ham 1535104 JEDongen
ActionWindmolenweg 35102 AJDongen
BlokkerTramstraat 175104 GHDongen
PrimeraDoelenstraat 25081 CLHilvarenbeek
WibraJacques Oppenheimstraat 75042 NMTilburg
ZeemanLooiersplein 425104 GPDongen
Albert HeijnLooiershof 15104 HVDongen
JumboHoge Ham 1135104 JCDongen
AldiHoge Ham 1455104 JDDongen
LidlWindmolenweg 45102 AJDongen

Online kapjes bestellen mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Dongen? Op het internet vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij tref je enkele erkende webshops met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Hilvarenbeek, Haaren, Oisterwijk, Goirle en Tilburg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-dongen-5104

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Dongen. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Dongen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop & stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Dongen?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.dongen.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,20 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Dongen zijn iets duurder, zo’n €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel goed. Dit type maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude t-shirts of zakdoeken zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Dongen, ‘s Gravenmoer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie