hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Waalwijk

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Waalwijk? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op vergelijkmondkapjes.nl bekijk je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Waalwijk? We bieden een lijstje met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Waalwijk. Onder andere bij de COOP en Action.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Deweegschaal.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Waalwijk?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Waalwijk centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Waalwijk (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsstraat 435141 GCWaalwijk
TrekpleisterStationsstraat 75141 GBWaalwijk
DA DrogistLooiersplein 275104 GPDongen
EtosStationsstraat 265141 GEWaalwijk
GammaRingbaan Zuid 3705022 GTilburg
KarweiDe Hak 155107 RGDongen
PraxisSprendlingenpark 445061 JVOisterwijk
XenosStationstraat 335141 GBWaalwijk
HemaDe Els 455141 HNWaalwijk
ActionSteenakkerplein 205126 AWGilze
BlokkerDe Els 275141 HHWaalwijk
PrimeraDorpstraat 255133 ADRiel
WibraStationsstraat 845141 GGWaalwijk
ZeemanDe Els 425141 HHWaalwijk
Albert HeijnDe Els 465141 HHWaalwijk
JumboNieuwstraat 1095126 CCGilze
AldiStationsstraat 295111 CKBaarle-Nassau
LidlMr. Goeman Borgesiusstraat 15142 TLWaalwijk

Online kapjes bestellen mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Waalwijk? Online heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht vind je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek en Haaren.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-waalwijk-5143

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Waalwijk. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is enorm belangrijk. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Waalwijk? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een t-shirt of oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Stof kopen voor mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Waalwijk?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.waalwijk.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,25 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Waalwijk koop je vanaf plusminus €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen genoeg. Deze maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie