hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Baarle-Nassau

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Baarle-Nassau? Sinds kort moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je nuttige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Baarle-Nassau? Je vind hier aanbieders bij jou in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. Wij vergelijken de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Baarle-Nassau. Denk aan de Aldi & Wibra.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Groupdeal.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Baarle-Nassau?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Baarle-Nassau centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Baarle-Nassau (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoge Ham 1535104 JEDongen
TrekpleisterDe Hovel 475051 NRGoirle
DA DrogistLooiersplein 275104 GPDongen
EtosHoge Ham 1495104 JEDongen
GammaRingbaan Zuid 3705022 GTilburg
KarweiDe Hak 155107 RGDongen
PraxisSprendlingenpark 445061 JVOisterwijk
XenosHeyhoefpromenade 585043 RMTilburg
HemaHoge Ham 1535104 JEDongen
ActionWindmolenweg 35102 AJDongen
BlokkerTramstraat 175104 GHDongen
PrimeraDoelenstraat 25081 CLHilvarenbeek
WibraJacques Oppenheimstraat 75042 NMTilburg
ZeemanLooiersplein 425104 GPDongen
Albert HeijnLooiershof 15104 HVDongen
JumboHoge Ham 1135104 JCDongen
AldiHoge Ham 1455104 JDDongen
LidlWindmolenweg 45102 AJDongen

Online winkels mei 2021

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Baarle-Nassau? Online heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder vind je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Dongen, Hilvarenbeek, Haaren, Oisterwijk en Goirle.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-baarle-nassau-5110

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Baarle-Nassau. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Baarle-Nassau? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop of dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Baarle-Nassau?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.baarle-nassau.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Baarle-Nassau koop je vanaf plusminus €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen geaccepteerd. Dit type maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Oude zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Baarle – Nassau, Ulicoten, Wijk-Zuid.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie