hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Gilze en Rijen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Gilze en Rijen? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Gilze en Rijen? Je vind hier verkooppunten bij jou in de buurt. Liever niet de deur uit? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Gilze en Rijen. Denk aan de Lidl of Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Fonq.nl & Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Gilze en Rijen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Gilze en Rijen centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Gilze en Rijen (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 15121 JARijen
TrekpleisterDe Hovel 475051 NRGoirle
DA DrogistLooiersplein 275104 GPDongen
EtosMangrovelaan 535121 CSRijen
GammaRingbaan Zuid 3705022 GTilburg
KarweiDe Hak 155107 RGDongen
PraxisSprendlingenpark 445061 JVOisterwijk
XenosHeyhoefpromenade 585043 RMTilburg
HemaHoofdstraat 85121 JERijen
ActionWindmolenweg 35102 AJDongen
BlokkerSint Annaplein 185111 CABaarle-Nassau
PrimeraWilhelminaplein 315121 ESRijen
WibraStationsstraat 295111 CKBaarle-Nassau
ZeemanWilhelminaplein 615121 EVRijen
Albert HeijnWilhelminaplein 85121 ESRijen
JumboHoofdstraat 505121 JGRijen
AldiStationsstraat 295111 CKBaarle-Nassau
LidlPieter Breughelhof 35121 EWRijen

Online verkooppunten mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Gilze en Rijen? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend aanbod, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek, Haaren en Oisterwijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-gilze-en-rijen-5121

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Gilze en Rijen. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Gilze en Rijen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop en dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Gilze en Rijen?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gilzerijen.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Gilze en Rijen zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel voldoende. Dit type maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie