hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Westerwolde

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Westerwolde? Momenteel moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier verzamel je bruikbare info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Westerwolde? Je vind hier winkels in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Westerwolde, zoals de Albert Heijn of Xenos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Amazon.nl en Deweegschaal.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Westerwolde?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Westerwolde centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Westerwolde (provincie Groningen) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDiepswal 139679 AMScheemda
TrekpleisterReivel-passage 139671 EBWinschoten
DA DrogistIsraelplein 79671 ENWinschoten
EtosLangestraat 199671 PAWinschoten
GammaLloydsweg 119641 KJVeendam
KarweiViaductstraat 58-599561 ACTer Apel
PraxisBeertsterweg 39672 BEWinschoten
XenosLangestraat 259671 PAWinschoten
HemaLangestraat 19671 PAWinschoten
ActionMr. A.J. de Sitterstraat 69671 GLWinschoten
BlokkerLangestraat 279671 PAWinschoten
PrimeraStationsstraat 69679 EDScheemda
WibraTorenstraat 19671 ECWinschoten
ZeemanLangestraat 799671 PDWinschoten
Albert HeijnBeertsterweg 19672 BEWinschoten
JumboVredenhovenstraat 39679 ALScheemda
AldiEsborgstraat 39679 BSScheemda
LidlSynagoge-passage 59671 EDWinschoten

Online winkels december 2021

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Westerwolde? Op het internet heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht vind je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Oldambt, Pekela, Veendam, Midden-Groningen en Borger-Odoorn.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-westerwolde-9698

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Westerwolde. Zelf maken is ook een optie.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Westerwolde? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek en stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Westerwolde?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.westerwolde.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,00 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Westerwolde zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel acceptabel. Deze maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruikte lakens of een theedoek zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie