hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Boekel

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Boekel? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Boekel? Je vind een handig overzicht met winkels in de regio. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Boekel. Denk aan de Spar & Etos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en HBB24.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Boekel?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops vind je ze in grote getale. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Boekel centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Boekel (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 165427 BCBoekel
TrekpleisterNieuwstraat 355421 KNGemert
DA DrogistHoofschestraat 145361 EVGrave
EtosMarktstraat 285401 GHUden
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiIndustrieweg 505422 VKGemert
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosPassage 55401GKUden
HemaSint Agathaplein 75427 AABoekel
ActionKapelaanstraat 115421 DDGemert
BlokkerNieuwstraat 325421 KPGemert
PrimeraSacramentsweg 705401 HZUden
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanSint Agathaplein 595427 AABoekel
Albert HeijnKapelaanstraat 255421 DDGemert
JumboPastoor Poellplein 95421 PLGemert
AldiKerkstraat 85427 BCBoekel
LidlGrootmeestersstraat 95421 KKGemert

Online verkooppunten mei 2021

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Boekel? Op het internet vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht vergelijk je uiteenlopende webshops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Gemert-Bakel, Landerd, Uden, Grave en Oss.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-boekel-5427

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Boekel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Boekel? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Boekel?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.boekel.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 per masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Boekel zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen prima. Dit type maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Boekel, Venhorst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie