hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Brunssum

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Brunssum? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal lees je praktische informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Brunssum? Wij tonen een tabel met retailers die dichtbij zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Wij tonen de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Brunssum. Denk aan de Jumbo of HEMA.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Deweegschaal.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Brunssum?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Brunssum centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel check je verschillende plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Brunssum (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 1906441 BKBrunssum
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistKerkstraat 536441 BBBrunssum
EtosGebrookerplein 46431 LXHoensbroek
GammaIn de Cramer 786412 PMHeerlen
KarweiHavikweg 66374 AZLandgraaf
PraxisIn de Cramer 826412 PMHeerlen
XenosCoriocenter 466411 LXHeerlen
HemaKerkstraat 2206441 BKBrunssum
ActionKerkstraat 956441 BCBrunssum
Blokkert Winkelcentrum 106441 BZBrunssum
PrimeraWannerstraat 156413 EVHeerlen
WibraKerkstraat 2306441 BKBrunssum
ZeemanKerkstraat 396441 BABrunssum
Albert HeijnKennedylaan 906441 JGBrunssum
JumboMarkt 206438 HBOirsbeek
AldiKennedylaan 926441 JGBrunssum
LidlHoofdstraat 666432 GGHoensbroek

Online maskers kopen februari 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Brunssum? Bij de webshops is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de onderstaande tabel check je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Heerlen, Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal en Beekdaelen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-brunssum-6443

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Brunssum. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Brunssum? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een zakdoek & stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Brunssum?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.brunssum.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,25 p/masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Brunssum koop je vanaf plusminus €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Deze categorie maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Brunssum-West, Brunssum-Noord, Brunssum-Oost, Brunssum-Zuid, Brunssum-Centrum.

Plaats een reactie