hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Utrechtse Heuvelrug

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Utrechtse Heuvelrug? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal check je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Utrechtse Heuvelrug? Je treft hier een lijst met winkels die dichtbij zijn. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Utrechtse Heuvelrug. Denk aan de Lidl of HEMA.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Drogisterij.net.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Utrechtse Heuvelrug?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet groeit het aanbod snel. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Utrechtse Heuvelrug centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel check je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Utrechtse Heuvelrug (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAmersfoortseweg 63941 EMDoorn
TrekpleisterRonde Erf 583902 CZVeenendaal
DA DrogistVoorstraat 103931 HDWoudenberg
EtosHoningraat 453956 HHLeersum
GammaEinsteinstraat 23902 HNVeenendaal
KarweiTasveld 383911 TNRhenen
PraxisGroeneveldselaan 493903 AXVeenendaal
XenosHoofdstraat 773901 AGVeenendaal
HemaPlein 1923 343941 ESDoorn
ActionScheepjeshof 343901 CVVeenendaal
BlokkerDorpsstraat 343931 EHWoudenberg
PrimeraDorpsstraat 2453925 KCScherpenzeel
WibraHoofdstraat 313901 ABVeenendaal
ZeemanTorenzichtlaan 53956 HELeersum
albert heijnHoningraat 573956 hhLeersum
JumboKoenestraat 363958 XHAmerongen
AldiDorpsstraat 253931 EDWoudenberg
LidlFlevoweg 273891 CBZeewolde

Online maskers kopen december 2023

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Utrechtse Heuvelrug? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder tref je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Woudenberg, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Zeewolde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-utrechtse-heuvelrug-3959

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Utrechtse Heuvelrug. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 2 december 2023. Liever geen mondkapje kopen Utrechtse Heuvelrug? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop of oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Utrechtse Heuvelrug?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.heuvelrug.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Utrechtse Heuvelrug zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen prima. Deze categorie maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om op de huid te dragen. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie