hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Woudenberg

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Woudenberg? Vanaf 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Woudenberg? Je vind hier adresgegevens van winkels in de buurt. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Woudenberg. Onder andere bij de Lidl of Zeeman.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl en Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Woudenberg?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Woudenberg centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht vind je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Woudenberg (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 453931 EEWoudenberg
TrekpleisterRonde Erf 583902 CZVeenendaal
DA DrogistVoorstraat 103931 HDWoudenberg
EtosMolenstraat 113911 KKRhenen
GammaEinsteinstraat 23902 HNVeenendaal
KarweiTasveld 383911 TNRhenen
PraxisGroeneveldselaan 493903 AXVeenendaal
XenosHoofdstraat 773901 AGVeenendaal
HemaFrederik van de Paltshof 393911 LARhenen
ActionScheepjeshof 343901 CVVeenendaal
BlokkerDorpsstraat 343931 EHWoudenberg
PrimeraDorpsstraat 2453925 KCScherpenzeel
WibraHoofdstraat 313901 ABVeenendaal
ZeemanDe Nieuwe Poort 123931 JKWoudenberg
Albert HeijnDorpsstraat 273931 EDWoudenberg
JumboMarktstraat 113925 JNScherpenzeel
AldiDorpsstraat 253931 EDWoudenberg
LidlFlevoweg 273891 CBZeewolde

Online winkels februari 2023

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Woudenberg? Bij de webwinkels vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht ontdek je een aantal populaire webwinkels met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Renswoude, Rhenen, Veenendaal, Zeewolde en Putten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-woudenberg-3931

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Woudenberg. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Woudenberg? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een t-shirt + oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Woudenberg?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.woudenberg.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,80 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Woudenberg koop je vanaf plusminus €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. katoen werkbaar. Deze categorie maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Items als theedoeken of lakens zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Woudenberg.

Plaats een reactie