hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Alteveer

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Alteveer? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina vind je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Alteveer? Je vind een handig overzicht met verkooppunten in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Alteveer. Bijvoorbeeld de Jumbo + DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Conrad.nl & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Alteveer?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn voorradig bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Alteveer centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder vind je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Online maskers kopen april 2024

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Alteveer? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hieronder achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Roderesch, Lieveren, Roden, Zwagerbosch en Kollumerzwaag.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-alteveer-9306

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Alteveer. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Alteveer? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een zakdoek en oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Alteveer?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeentenoordenveld.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Alteveer zijn wat duurder, c.a. €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel acceptabel. Deze categorie maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn acceptabel.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie