hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Bant

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Bant? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina tref je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bant? We bieden een lijstje met winkels uit jouw eigen omgeving. Liever niet de deur uit? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Bant. Bijvoorbeeld de Albert Heijn en HEMA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bant?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Bant centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Noordoostpolder (provincie Flevoland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLange Nering 188302 ECEmmeloord
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiTraktieweg 148304 BAEmmeloord
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLange Nering 548302 EDEmmeloord
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerLange Nering 238302 EHEmmeloord
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraZuiderkade 68301 AREmmeloord
ZeemanLange Nering 498302 EAEmmeloord
Albert HeijnHaarlemmermeer 28302 NPEmmeloord
JumboEuropalaan 338303 GHEmmeloord
AldiZuiderkade 68301 AREmmeloord
LidlNagelerstraat 478301 XEEmmeloord

Online winkels mei 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Bant? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de tabel hieronder bekijk je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Rutten, Creil, Espel, Tollebeek en Nagele.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bant-8314

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Bant. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Bant? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Bant?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.noordoostpolder.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,10 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Bant koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel goedgekeurd. Deze maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte t-shirts of zakdoeken zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie