hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Luttelgeest

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Luttelgeest? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Luttelgeest? Je vind hier retailers in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Luttelgeest. Denk aan de Aldi en HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Luttelgeest?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes vind je bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet heb je genoeg keuze. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Luttelgeest centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Noordoostpolder (provincie Flevoland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLange Nering 188302 ECEmmeloord
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiTraktieweg 148304 BAEmmeloord
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLange Nering 548302 EDEmmeloord
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerLange Nering 238302 EHEmmeloord
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraZuiderkade 68301 AREmmeloord
ZeemanLange Nering 498302 EAEmmeloord
Albert HeijnHaarlemmermeer 28302 NPEmmeloord
JumboBreestraat 298316 ANMarknesse
AldiZuiderkade 68301 AREmmeloord
LidlNagelerstraat 478301 XEEmmeloord

Webshops vergelijken mei 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Luttelgeest? Online is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder tref je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Bant, Rutten, Creil, Espel en Tollebeek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-luttelgeest-8316

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Luttelgeest. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Luttelgeest? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek + stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Luttelgeest?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.noordoostpolder.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,55 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Luttelgeest zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel acceptabel. Deze categorie maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie