hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Geldrop-Mierlo

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Geldrop-Mierlo? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier check je praktische info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Geldrop-Mierlo? Je vind een handig overzicht met retailers uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Geldrop-Mierlo, zoals de Jumbo en HEMA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl en Drogist.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Geldrop-Mierlo?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Geldrop-Mierlo centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je verschillende lokale verkooppunten rondom de gemeente Geldrop-Mierlo (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLangstraat 1015664 GEGeldrop
TrekpleisterKorte Kerkstraat 105664 HGGeldrop
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosHeuvel 425664 HMGeldrop
GammaKanaaldijk Noord 15-A5613 DHEindhoven
KarweiRuysdaelbaan 115613 DXEindhoven
PraxisHurksestraat 275652 AHEindhoven
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaLangstraat 335664 GEGeldrop
ActionKeizer Karel V Singel 575654 NMEindhoven
BlokkerKorte Kerkstraat 185664 HGGeldrop
PrimeraMeerplein 205658 LKEindhoven
WibraLangstraat 975664 GEGeldrop
ZeemanLangstraat 365664 GHGeldrop
Albert HeijnLaan van Tolkien 2205663 SCGeldrop
JumboNederlandplein 1035628 AJEindhoven
AldiKastelenplein 605653 LPEindhoven
LidlMeerplein 715658 LLEindhoven

De beste webwinkels mei 2021

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Geldrop-Mierlo? Online is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder vergelijk je enkele erkende webshops met veel keuze, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk en Valkenswaard.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-geldrop-mierlo-5664

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Geldrop-Mierlo. Je kunt de maskers ook zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Geldrop-Mierlo? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop of oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Geldrop-Mierlo?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.geldrop-mierlo.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Geldrop-Mierlo zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen werkbaar. Deze maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Items als t-shirts of zakdoeken zijn geaccepteerd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Geldrop, Mierlo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie