hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Eindhoven

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Eindhoven? Vanaf deze zomer moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier verzamel je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Eindhoven? Wij tonen een tabel met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in oktober 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Eindhoven. Onder andere bij de Jumbo + Zeeman.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Deonlinedrogist.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Eindhoven?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Eindhoven centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je meerdere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Eindhoven (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatCassandraplein 65631 BAEindhoven
TrekpleisterOuverture 2105629 PXEindhoven
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosWinkelcentrum Woensel 2705625 AGEindhoven
GammaKanaaldijk Noord 15-A5613 DHEindhoven
KarweiRuysdaelbaan 115613 DXEindhoven
PraxisTenierslaan 25613 DZEindhoven
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaWinkelcentrum Woensel 925625 AEEindhoven
ActionHendrik Staetslaan 895622 HMEindhoven
BlokkerWinkelcentrum Woensel 2745625 AGEindhoven
PrimeraOuverture 2285629 PXEindhoven
WibraWinkelcentrum Woensel 535625 ACEindhoven
ZeemanWinkelcentrum Woensel 3325625 AGEindhoven
Albert HeijnWinkelcentrum Woensel 1195625 AGEindhoven
JumboNederlandplein 1035628 AJEindhoven
AldiMargrietlaan 35595 EALeende
LidlDe Bus 45581 GPWaalre

Online kapjes bestellen oktober 2023

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Eindhoven? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het overzicht hieronder ontdek je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk, Valkenswaard en Reusel-De Mierden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-eindhoven-5631

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik beperk je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Eindhoven. Zelf maken is ook een optie.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: dinsdag 3 oktober 2023. Geen mondkapje kopen Eindhoven? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Eindhoven?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.eindhoven.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,20 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Eindhoven zijn iets duurder, zo’n €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel werkbaar. Dit soort maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Stratum, Stadsdeel Tongelre, Stadsdeel Woensel-Zuid, Stadsdeel Woensel-Noord, Stadsdeel Strijp, Stadsdeel Gestel.

Plaats een reactie