hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina verzamel je handige info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Je treft hier een lijst met verkooppunten die dichtbij zijn. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Nuenen, Gerwen en Nederwetten, zoals de Albert Heijn & Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Conrad.nl of Drogisterij.net.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webshops kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Nuenen, Gerwen en Nederwetten centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij achterhaal je een aantal lokale shops rondom de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatParkhof 25671 EXNuenen
TrekpleisterKorte Kerkstraat 105664 HGGeldrop
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosParkstraat 205671 GGNuenen
GammaDe Bleekvelden 305666 RZGeldrop
KarweiRuysdaelbaan 115613 DXEindhoven
PraxisHurksestraat 275652 AHEindhoven
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaLangstraat 335664 GEGeldrop
ActionKeizer Karel V Singel 575654 NMEindhoven
BlokkerKorte Kerkstraat 185664 HGGeldrop
PrimeraWinkelcentrum Coevering 95665 GAGeldrop
WibraLangstraat 975664 GEGeldrop
ZeemanLangstraat 365664 GHGeldrop
Albert HeijnParkstraat 225671 GGNuenen
JumboDe Smidse 15671 EWNuenen
AldiParkhof 135671 EXNuenen
LidlWinkelcentrum Coevering 155665 GAGeldrop

Online winkels mei 2021

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder achterhaal je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre en Bergeijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-nuenen-gerwen-en-nederwetten-5671

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.nuenen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kosten ongeveer €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geoorloofd. Dit type maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte lakens of een theedoek zijn voldoende.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Nuenen, Gerwen, Nederwetten.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie